felhasználók 200 országból

120 millió regisztrált felhasználó

2 milliárd megoldott feladat

50 nyelven elérhető honlap

A kezdetek...

A Khan Academy nonprofit szervezet alapítójának, a kaliforniai Salman Khannak meggyőződése, hogy a világon bárkinek joga van ahhoz, hogy minőségi oktatásban részesülhessen. Noha Salman a kezdetekben csak a rokonságát korrepetálta, az interneten közzétett videói olyan gyorsasággal terjedtek, hogy 2009-ben elhatározta, megalapítja a platformot, amit teljes mértékig ingyen bocsát a tanulni vágyók rendelkezésére. Innen nőtte ki magát a mai Khan Academy.
 
A fenti számok mutatják, hogy erre világszerte mekkora az igény. A Khan Academy a tananyagokhoz való ingyenes hozzáférésen kívül minden nyelvi változathoz biztosítja a technikai hátteret: üzemeltet és fejleszt. 
 
A honlapot önkéntesek ezrei valamint támogatott csapatok fordítják a már elérhető nyelveken kívül még tucatnyi más nyelvre. A platformnak applikáció változata is elérhető, ennek feltétele tekintélyes mennyiségű tananyag lefordítása. 
Play Video

Tanulj örömmel, a saját tempódban!

A megértés öröme.

A Khan Academy népszerűségét nem kis mértékben a megértés sikerélménye okozza.

Könnyen érthető videók.

A videók és a feladatmegoldások magyarázatai a fogalmakat, problémákat bárki számára világossá teszik.

Nyelvtanulás a Khan Academyn

Sokan teszik fel a kérdést, hogy lehet-e nyelveket tanulni a honlapon?

 

Szervezett formában nem. A honlap azonban többféle módon alkalmas SOK nyelv tanulására:

  • A magyar honlapon az alapszintű matematika és az informatika tananyagokon kívül a videókat feliratozzuk, hogy ezzel is segítsük a diákok angol tanulását.
  • A Khan Academy már több, mint 40 nyelven elérhető. A különböző nyelvű honlapok közötti átjárás igen egyszerű: a hu.khanacademy.org címből a ‘hu’ betűket az adott nyelv betűjelére cseréljük, például en.khanacademy.org az angol, vagy fr.khanacademy.org a francia honlap címe. Ez a csere a magyar honlap bármely részén elvégezhető. Mondjuk, hogy a Sejtek felépítése fejezetet tanulom, és ezt spanyolul is meg szeretném nézni. Egy pillanat alatt odajutok, ha ugyanúgy a https://hu.khanacademy.org/science/biology/structure-of-a-cell cím ‘hu’ betűit kicserélem ‘es’ betűkre.
  • Kicsik angol tanulásához ajánljuk a színvonalas kivitelezésű Khan Academy Kids applikációt, melyen angol számokkal, betűkkel, szavakkal ismerkedhetnek, énekeket, betűvezetést tanulhatnak, szép könyveket lapozgathatnak, rajzolhatnak kedvükre. Az applikáció használatának magyar nyelvű szülői útmutatója itt található.

A Khan Academyn a tanulás nem nyűg, hanem pozitív élmény!