Egyedülálló eszköztár diákok, tanárok és szülők számára!

A Khan Academy nem “csak” kiváló tananyagok gyűjteménye:

A diákok egyénre szabottan, szintjüknek megfelelően oldhatnak meg feladatokat, melyekre azonnali visszajelzést kapnak. Nyomon követhetik, miből mennyit haladtak. Anyagrész-teszteket, szintfelmérő kvízeket oldhatnak meg, melyekből kiderül, mely területeket sajátítottak el, és mit ajánlatos még gyakorolniuk.

A tanárok osztályokat, csoportokat hozhatnak létre. Kijelölhetnek feladatokat egyénileg és csoportosan is. Tanulóik aktivitását és eredményét részletes kimutatás segítségével követhetik nyomon.

Szülők, mentorok is oktatkhatják gyermekeiket, tanulóikat. A tanárokéhoz hasonló eszköztár segítségével feladatokat jelölhetnek ki, láthatják, mikor mit tanultak a gyerekek, és mennyit fejlődtek.

Részletes információ a Khan Academy eszköztárának használatáról a Tudástárban található. A Tudástárat folyamatosan bővítjük a nyár folyamán!

Khan Academy informatika

Informatika anyagainkon is aktívan dolgozunk. Jelenleg JavaScript programozási nyelvet tanulhatnak az érdeklődők. Ezt a tananyagot szeptembertől tovább bővítjük. Emellett késő őszre várható az SQL nyelv tananyagainak elkészülése. Ezt követően a HTML/CSS – honlapkészítés megtanulásához szükséges anyagrészt fogjuk publikálni.

Informatika videóink interaktívak!

A videók képernyőjén lévő programba bármikor be lehet gépelni, a kódot meg lehet változtatni, melynek eredményeképpen a jobb oldalon lévő rajz változni fog. A videó újraindításakor a kód visszaugrik az eredeti értékekre, és onnan indul tovább.

Informatikatanárok figyelmébe ajánljuk:
Oktatási segédlet a JS tanításához!

Informatika tananyagunk minden fejezetéhez különálló útmutatót mellékeltünk tanárok számára ahhoz, milyen módszerekkel tudják a programozásoktatást minél élvezetesebbé és sikeresebbé tenni.

A segédanyagot itt érhetik el.